Skip to main content

Donkere huid

De donkere huid in het Europese klimaat

De donkere huid is anders van structuur dan de blanke huid, waardoor verzorgingsproducten voor de blanke huid in de meeste gevallen niet voldoen. Phyto Naturelle huidverzorgingsproducten zijn speciaal ontwikkelt voor de Aziatische tot Negroïde huidtypen.
De donkere huid heeft een dikkere hoornlaag, welke bestaat uit dode huidcellen, dit geeft een bescherming bij sterke zon en hoge temperaturen. Ook heeft dit huidtype een hoge talgproductie waardoor ze vet is. Daarnaast is de huid grover van poriën wat de transpiratie vergemakkelijkt, nodig in een warme omgeving. Transpiratie zorgt voor de afkoeling van de huid, tevens worden de poriën opengehouden zodat de talg naar buiten kan om op de huid een beschermlaag te vormen, waardoor de huid zijn vocht behoudt.
In het Europese klimaat geven de natuurlijke beschermingseigenschappen van deze huid problemen doordat zij onvoldoende transpireert en veel talg aanmaakt verstoppen de poriën en vergroot de kans op acné. Tegelijkertijd verliest de huid vocht door de te droge lucht (verwarming, vorst enz.) en het ontbreken van de natuurlijke talg op de huid.
De donkere huid in het Europese klimaat is over het algemeen vet en tegelijkertijd vochtarm, een combinatie die de blanke huid niet of nauwelijks kent. Vermijd producten met paraffine, vaseline en lanoline deze sluiten de huid af zodat de talg niet weg kan en de huid verstopt raakt en er dof uitziet. Bovendien wordt de huid waterafstotend en houd geen vocht vast en kan geen dode huidcellen afstoten waardoor deze nog droger lijkt.

Wij hebben een breed assortiment aan donkere huid producten in onze webshop. Meer weten? Klik snel op de onderstaande knop.

Zakelijk

Interesse in onze producten?

Vraag een zakelijk account bij ons aan.

Consument

Onze producten kopen?

Consumenten kunnen bestellen in onze online cosmetica winkel.